Ιερός Ναός Οσίου Μελετίου

ieros-naos-osiou-meletiou-ipseni-(6)

      Η αδελφότητα μας, εκατόν εξήντα πέντε έτη μετά την ανοικοδόμηση  της Ιερας Μονής μας από τον Όσιο Μελέτιο ανοικοδομεί εκ βάθρων Ιερό Ναό επ’ ονόματι του Αγίου.

ieros-naos-osiou-meletiou-ipseni (7)

  Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε, χάριτι Θεού, το έτος 2012. Ο ναός κατασκευάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο χτισίματος με πέτρα και κονίαμα από κορασάνι και ασβέστη, μια τεχνική που ευρέως χρησιμοποιήθηκε στους βυζαντινούς ναούς τους προηγούμενους αιώνες.

    

      Με τη βοήθεια του πιστού λαού καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την συνέχιση των εργασιών. Θα χρειαστούν πολλοί κόποι και θυσίες για να αποπερατωθεί. Ωστόσο, ελπίζουμε  στη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας μας της Υψενής, η οποία όπως άλλοτε έδωσε την υπόσχεση στο νεαρό τότε παπά  Μελέτιο πως κατά τη πορεία της ζωής του θα είναι αρωγός και παραστάτρια, έτσι και σε εμάς που αναξίως την υπηρετούμε ευχόμαστε και ελπίζουμε να μας παρασταθεί σε αυτό το δύσκολο,  αλλά ευλογημένο έργο. Έτσι μόνον θα μπορέσουμε να αποδώσουμε το οφειλόμενο  χρέος  στον προστάτη Άγιο της Μονής μας αλλά και της νήσου Ρόδου.